17 Ağu 2011

ilk iş günümden manzaralar

Ayaklarım sızıımm sızım sızlıyor.
Aslında eve gelip kendimi koltuğa atana kadar bir problem yoktu,dinçtim ve enerjiktim ama ne olduysa eve gelince oldu.
Nedenini anlıyorum:İnsan yedi buçuk saat boyunca hiç oturmadan oradan oraya koştuğunda bir şey anlamıyor.Öğlen ikide işe başladım,saati sorduğumda beşti.Buna memnun oldum.Zamanın çalışarak geçmesi çok güzel.

Önce bir eğitim verdiler.Efendim paça nasıl alınır,bilgisayardan ürün takibi nasıl yapılır,müşterilerle ilişkiler nedir,vizyon misyon cart curt.Cart curt dediğime bakmayın gerçi,bizi daha donanımlı hale getirdi bu anlatılanlar.Ortalığa salmadılar hemen.İşimize geldi.
Saat 2de gittim,hemen tişötler ve üstünde ismimiz yazan birer kart verdiler,iş bölümü yapıldı ve başladık.
Önce ürünleri katlıyorsun.Kolay falan demeyin valla ağzınızı burnunuzu kırarım.Çünkü efendim,sen katlarken bir müşteri geliyor "Bunun s si var mı?" diyor,"Hemen bakalım" diyorsun,asla ikiletmiyorsun.Bilgisayardan bakıyorsun,"Malesef hanfendi(evet hanfendi) kalmamış" deyip yerine dönüyorsun ve bir bakıyorsun ki.........DIN DIN DIN DDDDDDDDIIIIINNNN!
YARAĞLIIII YARAĞĞĞĞLIIII diye şarkılar söylemek istiyorsun,çünkü az önce çiçek gibi katladığın tüm ürünler talan edilmiş!Beş dakikada evet,yanlış duymadınız.Sanki bir güruh türüyor ve "Abi gitti kız,koş karıştır katladıklarını" diyor gibi geliyor insana.
Güzel ülkemin güzel insanlarının hızına yetişmek çok zor.

Başladık,on beş dakika içinde tüm yapılacakları öğrendim.Bir Necla abla var,bana "Sen hızlı öğreniyorsun,o yüzden bugün sana biraz yüklenicem" dedi,sevindim.İnsanların benden yardım istemesi de cabası oldu.İşi kaptım,övünmek gibi olmasın:)
Ama şikayetim var yani hacı,bak söylüyorum.Aynı ürünü neden 15 kere katlıyorum?Neden her gelen, katlanan ürünü açıp şöyle bir bakıp bırakıyor?Neden insanlar sana robot muamelesi yapıyor?Şimdi Allahı var,ters bi şey yaşamadım,abuk tipler denk gelmedi,hepsi mülayim söz dinleyen insanlardı ama bu huyumuz kötü."İŞİ DEĞİL Mİ,YAPSIN!".Yapmasın abi.Yapmasın.Yapamaz,insan o insan ya.Neden görmüyorsunuz?
Hayır işin "al bir de burdan yak" yanı,oruçlusun.Gerçi Allah sabrını verdi ama zaten aç susuzsun yani bir de sen iş çıkarma.
Bir de hep yapılan bir hareketten bahsetmek istiyorum,itiraf edelim bazen biz de yapıyoruz:Bir ürünü deniyorsunuz,olmuyor.Onu öylece kabinde bırakıp gidiyorsunuz.Yaptınız biliyorum."İŞİ DEĞİL Mİ,ALSIN ONU ORDAN" da dediniz içinizden.Tamam.Şimdi sakin olun ve "birdaha asla yapmayacağım" deyin.Anlaşalım.Çünkü insana azap vermekten başka bir şeye yaramıyor.
Katlamak,depolara koşturmak falan yetmezmiş gibi bir de insanların ters çevirip de bıraktığı-evet onlardan da var-elbiseleri,tişörtleri katlamaya çalışmak tam bir ölüm.Bir değil beş değil on parça.Hani şu arabalar var ya alışveriş merkezlerinde,onlardan bir günde ağzına kadar dolu olarak beş tane gezdi mağazada,sırf kabinden çıkan kıyafetleri yerleştirmek için...Yapmayalım lütfen,rica ediyorum,aklınıza gelen ben olayım...

Ama genellersem eğer 7.5 saat çalıştım,çok insan gördüm,çok iş yaptım ve mutlu oldum.
Bir kez daha anladım ki çalışmak beni daha da enerjik yapıyor,işe yaramak harika...
Memnunum,benden memnunlar,işi sevdim.
Daha ne olsun!

4 yorum:

  1. ya tamam yaptım ama artık yapmicam. yeminle çok pis utandım kendimden. bak vallahi..

    yeni işin hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun. bundan sonra kabinde ürün bırakmayacağım, hatta gıcıklık olsun diye ürünleri karıştırmayacam. hep bu yazı aklıma gelecek :D senin iş harbiden zor, allah kolaylık versin. her şeye rağmen çalışmak güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. hayırlı uğurlu olsun hazalcım.
    hizmet sektöründe çalışmak zordur.
    çok iyi dostluklar da kurdurur, çok ters insanlarla tanıştırır.
    genel yargı PARAMA GEÇER SÖZÜM, PARASIYLA DEĞİL Mİ?
    ÇALIŞIYORSA BABAMIN HAYRINA ÇALIŞMIYOR YA ALIYOR MAAŞINI...
    gibi düşüncelerle yapılıyor bu olumsuz davranışlar.
    bir de bencil herkes.
    kendinden başkası yokmuşcasına, başkasına bindirdiği yükü görmezden gelerek yaşıyor.
    ama stres yapma.
    yorar biliyorum.
    koruparkta kendi yerim vardı benim.
    gece gündüz 12 saatten fazla hizmet verdim.
    ama çok güzel tecrubeler biriktirdim.
    seninde kazancın çok olacak.
    ve bi yerden başlamak gerek.
    çok daha güzel yerlerde olacağını biliyorum. . bu sadece başlangıç tatlım.basamaklardan biri.
    ve ben biliyorum ki sen 3er 5 er çıkacaksın.

    YanıtlaSil
  4. elif ablacım çok teşekkür ederim,inşallah bu söylediklerin gerçek olur,moral depoladım sayende:):)

    mefisto:teşekkür ederim canım.hayırlısı olsun.kabinde ürün bırakmayacağım deyince çok sevindim biliyo musun?süper olur.:):)

    hayalhanem:evet zor bi iş ama çalışmak gerçekten güzel.teşekkür ederim.bir kişi daha kabinde ürün bırakmayacak artık oley,mutlu oldum valla:):)

    YanıtlaSil