3 Tem 2011

hello malatya

Sabah 9da kalk,spontane gelişen şekilde giyin(bir gece önceden kıyafet ayarlamıyorum artık çünkü ayarladığım zaman sabah kalkınca hep başka bişi giyiyorum,kendimi biliyorum),gözkalemi falan filan,fırına uğra bişeyler al,işe git,çıkarsa habere git,fotoğraf kes,biçimlendir,yazısını yaz,kaydet,editöre yolla.
Sonra çık işten,arkadaşına söz verdiysen onunla buluş,alman gerekenleri al,düğün kına falan varsa hazırlan yada kursa git.
Bu hafta hele,işten sonra dinlenmeye hiç zamanım olmadı diyebilirim.Cumartesileri de çalışıyorum,ancak pazar günü bana kalıyor.
Cumartesi iş çıkışı Kumlaya gittik.Akşam gezmesine çıktık.Allahım bi pazarlık bi pazarlık esnafla,görmeyin.
Bir abi vardı,yaptığım pazarlıktan adama gına gelmişti."Sen yüreklisin bak valla sevdim seni" demişti.
Şimdi oradan bişi almamız lazım tamam mı.Gittik,"Abi kolay gelsin,hatırladın mı beni?" dedim.
"Hoşgeldin.Seni unutmak mümkün mü?Seni unutmak Atatürk'ü unutmak gibi bişey"
Sonra işte başladık pazarlığa.Hayır yedi hayır beş diyoruz,rakamlar uçuşurken adam isyan etti.Anneme dönerek "Abla Allah aşkına al şu kızını başımdan,kaç tane müşterim geldi en zoru da bu" dedi.Sonra bana döndü "Sen bi sussana,ben bu malı annene satmaya çalışıyorum"
Başımı önüme eğdim,güldüm.
"Bu kıza bişey satmak deveye hendek atlatmaktan zor valla".
Daha sonra annem bana şöyle dedi "Ben de kendimi sıkı pazarlıkçı zannederdim,benim kızlar benden betermiş"

Para biriktiriyorum lan ben!
Bu duruma annem çok şaşırmış,bugün öğrendim.Anneanneme "Maşallah anne,baya baya para biriktiriyolar" derken duydum çünkü.
Şu hayatta kimseden bişey istemeden ayaklarımın üzerinde durmak tek amacım coliler.Ensem niye kalın,kendi işimi kendim görürüm hesabı.
Bakalım,bu aralar böyle.
Yarın işten sonra kına,salı günü kurs,çarşamba alışveriş,perşembe kurs,cuma arkadaşlarımla bulışma,cumartesi İstanbula gidiş,pazar günü çok yakın bi arkadaşımın düğünü var.
Çok boşum di mi hahahaha!
Öperim:)

2 yorum:

  1. uuu yeah diyorum, bu ne sosyallik :) hem pazarlık mı, o da ne? bi şu huyum eksik, bi türlü öğrenemedim pazarlık etmenin inceliklerini. ne derlerse veririm ben, çıkışmazsa param olduğu bir güne ertelerim. yüreğim yetmez, mümkün diil diyorum.

    YanıtlaSil
  2. aaaaa aslında alışverişin en eğlenceli kısmı pazarlıktır.esnafı on ikiden vurduğun takdirde mutlaka indirim yapacaktır,yaşadım gördüm valla:)

    YanıtlaSil