30 Kas 2011

yoga her ne haltsa!

Sabah gözümü açar açmaz aklıma bu konu geldi.

"Nerden kaldı aklımda bilmiyorum ama yogayı anlatmam lazım" diye düşündüm.
Sonra azıcık evin içinde gezinince anladım:Dün gece feci rüyalar görmüştüm.Kocaman pis dalgalar beni yutuyordu,öldüm zannederlerken kalp masajı ve suni teneffüsle beni hayata döndürüyolardı.
Ama yoga diye tutturmuştum işte,ne alakaysa.Tam o anda birden aklıma,dün Saba Tümer'in programını izlediğim geldi.Kadının biri çıkmış,yoganın faydaları üzerine methiyeler düzmüş,evde kimse olmadığı için de nefretimi rahatça dökebileceğim bir alan bırakmamış;içten içe küfretme nedenim olmuş ve gözümü açar açmaz beni,onu düşünmeye itmişti.

Yoga ve feng-sui ile olan geçmişim hiç de iyi sayılmaz sevgili okur.Bundan yıllar önce henüz ortaokul son talebesi iken babamla kitap fuarına gitmiştik.Nasıl seviniyorum ama,vay işte kitap alıcam birkaç yazar görücem falan diye.
O sırada nasıl olduysa babam bir standtaki kitaplara takılmış,ben de gayri ihtiyari yürüyorum;adamın biri "Hanfendi bir dakikanızı alabilir miyim?" dedi.
Dönüp baktım:Yoga standı.
İçeride mumlar yakılmış,hani şu iki kaşının ortasında kırmızı bi nokta olan güler yüzlü,şişman suratlı hintli teyze var ya,heh işte onun fotoğrafı en tepeye asılmış,tütsüler yanıyor falan,bildiğin uhrevi bi ortam yapmaya çalışmışlar.
Ben bunu bi gördüm:"ALAMAZSINIZ!" diye bağırmışım.Recep İvedik 2deki "Sen deliysen ben de deliyim lan!" bakışını atmışım yani anlayacağınız.
Adam şoka uğradı,o sırada babam geldi:"Kızınız çok sinirlendi,neden anlamadım?" dedi."Ya baba bi gidelim Allah aşkına uğraştırma beni" dedim,bastım gittim.Adam bu sırada babamı esir aldı falan.

Bir gün de Kültürparkta geziyoruz yıllar önce.Kızın biri geldi yine,bak beni buluyo bunlar hep,"Bir dakikanızı alıcam,yok yoga moga bir iki enerji hareketi göstericem."... Dedim, eeeeeeee yeter da. Yanımdakiler tamam dedi,sağ ellerini başlarının üstüne koyup,içlerinden "Herkesi affettim" diyeceklermiş."Elinizde bir ferahlama hissediyor musunuz?" dedi.Lan hayvan!Eli zaten başının üstünde olduğu için uyuşmuş olması normal değil mi?
Katil olucam,valla bak.

Bunları neden anlattım?Başıma daha bunun bin çeşidi geldi.İnsanlar yogaya falan inanılmaz değer biçer oldu.Herkeste bi enerji sinerji modu hakim.Kızdığım nokta,iki rekat namaz kıl desem kılmaz,gider tonla para verip enerji alır falan...
Dün Saba Tümer'deki yoga uzmanı "Evden içeri girer girmez beş elementi de bulmak lazım"-"Evdeki tüm giderlerin üstünü kapatmak lazım,enerji gitmesin diye"-yok efendim,"Yeni bir eve taşındığınızda önceki oturanların enerjisini temizlemek için şunu bunu yapmak lazım" diye bıdı bıdı ettikçe çileden çıktım.
Eskiden yoktu böyle şeyler ya...Küreselleşme arttı,stres arttı,artık insanlar ne yapacaklarını bilemez hale geldilerde ondan mı oldu bilmem.
Önceden oturmuş olanların enerjisi ne anasını satayım.
Benden uzak durun sevgili yogaseverler.
Siz sağ ben selamet.

1 yorum: