20 Oca 2012

Hazel Hanım

Arkadaş ben harbi bu insanları anlamıyorum ya!
Geçen gün Murathan Mungan'ın bi kitabını aldım "Soğuk Büfe" diye.Neden aldım biliyo musunuz?Çünkü ilk yazısı gerek adı,gerekse içeriğiyle beni vurdu!
Adı:"Ben sizin nerden sen'iniz oluyorum?"
Nasıl güzel anlatmış bittim bittim.
Yazıcağım şeyle alakası olan bölüm ise şu:Yıllar boyunca adına Murat diyenlere kızmış adam."Elimde değil,ailem Murathan koymuş hanımefendi" diye de terslemiş,anlamasını beklemiş.Hipotez şu adamda:Bana sormadan,benden izin almadan sen adımı nasıl kafana göre kısaltabilirsin? "Han de,o daha kısa" diye lafları sokup sokup beyninin devrelerini yakmış karşı tarafın.(Bu laf da sevgilimden,tenk yu bebeğim)
Neyse.Bak öylece internete bakıyodum,akşam Ayça'nın doğum gününü kutlayacağız,sürprizi hallettik bekliyoruz.O sırada telefonum çaldı.Gittiğim ingilizce kursundan aradılar.
Altın vuruşu yaparak başladı:"HAZEL hanımla mı görüşüyorum?"
Balon gibi söndüm anasını satayım.O ne o?
Bi kere tek bi harf, anında iki şeyi değiştiriyo adımda:Birincisi;Hazel kürt ismi,Hazal değil.İkincisi;Hazel sevilen kişi,Hazal ise yavru ceylan ve sonbaharda kuruyup dökülen ağaç yaprağı demek.
Tabi o sırada bunu uzun uzun açıklayamayacağım için kendi kendimi yemeye başladım.Kadınsa makineli gibi anlatıp duruyordu,telefonu da cızırdamaya başlamıştı.Önünde nal kadar "Hazal" yazmasına rağmen bu hatayı nasıl ve ne hakla yaptığını anlayamıyorum...
Hiç de kibarlık yapmayarak "HAAA?" dedim.Öfleye pöfleye "Şimdi HAZEL hanım" diye anlatmaya devam etti."Heee tamam" yapıp kapattım.
Mesela nefret ederim "HAZ-AL!HAHAHAH" diye dalga geçenden.Gerçi Allah'a şükür bu benim hayatımda sadece iki kez başıma gelen bişi ve işin enteresan yanı,adımı duyup "Ay çok seviyorum adını,çok güzel" diyen sürüyle insanla tanıştım.(Halbuki neresini severler anlamam).Hatta ortaokuldaki fen bilgisi hocam,bir kızı olursa adını Hazal koyacağından bahsetti,kuaförümdeki Gül abla yeğeninin adı Nehir olacakken zorla Hazal koydurttu.Hatta gittim gördüm sevdim:)
Böyleleri de başıma geldi yani.
Ha bide benim adımdan değil de soyadımdan çok çekmişliğim vardır.Anlaşılması ve telafuzu gayet kolay olmasına rağmen okuldaki hocalarım,mülakat yapanlar,"İsmini okuduğum yanıma gelsin"ciler,fatura için isim alanlar bi türlü doğru okuyamadılar şunu."Özzz elll..."-"Tamam geldim ben" falan.O okuyana kadar yanına gitmiş olurdum.
Fatura için mesela.Adımı soyadımı tane tane söylerim,adam yine gider "Hazel Özyılmaz"-"Hazan Özyılmaz" falan yazar.Hatta bikeresinde daha beterini görmüştüm,ben ben değildim,tamamen farklı bi kütüğü işaret ediyordu yazılan:Soyadımı "Özyenmez" olarak anlayan kıt dimağlı kasiyeri tebrik etmeye gitme fikri gelmişti aklıma,işte o an...
Dur yaa,ben bu yanlış yazılmış faturaları bi toplayayım bi ara da, bakar bakar krizlere girerim artık.
Neyse.Kinimi kustum,rahatladım.
Gideyim ben.

2 yorum:

  1. Aaahh Hazalım,ben de soyadımı anlatana kadar neler çektim diye düşünürdüm. Meğer bana denk gelen kıt anlayışlı insanlardan beterleri de varmış,onlar da sana rastlamışlar. Allah karşımıza her türlü anlayışlı insan çıkarsın,daima... :)

    YanıtlaSil
  2. Amin canım amin ama benim işim daha zor:):)

    YanıtlaSil