28 Ara 2012

Kepazeliğin daniskası!

Dün akşam ne güzel,Zeynep bana ördüğü o güzel kazağı getirmişti,arkadaşlarımızla buluşmuştuk.Ne mutluydum ne şendim!
Dönüşte Ayça bize uğradı.Annemi "Bugün Ne Giysem?" ile "Kayıp Şehir" arasında mekik dokur halde bulduk.Bugün Ne Giysem'e bi bakayım dedim,merak etmiştim.
Bi kız çıktı tam o sırada.19 yaşındaymış.AMA BİLDİĞİN 44!Sapsarı saçlar,ful makyaj,topuklular,minicik elbise falan,görmeniz lazım.Jüri üyelerinden,"Kızım sen manyak mısın,bu yaşta bu ne frapanlık?" demelerini boşuna beklemişim.Hepsi bir ağızdan,yavşak tavırlarla "HARİKASIN,O KADAR GÜZELSİN Kİ,KUTU BEBEKLER GİBİSİN" dedikçe,kız yaşını 44ten 52 ye katladı."Efem çok teşekkür ederim,teveccühünüz,beni bahtiyar ettiniz" kıvamına geldi.Nasıl bozuldu sinirlerim nasıl yarabbim,yüce Allahım,güzel Allahım!
Tevekkeli değil,demekki biz bunlardan epeyce küçük duruyoruz da o konser girişlerinde,pub girişlerinde falan adamlar "Hanfendi,kimliğinizi görebilir miyiz?" diyolar.Demekki ben ondan "Ay inanmıyorum cidden 23 üne mi bastın sen,resmen lise talebesi sandım" laflarını çok sık duyar oldum.
Küçücük kızların ful makyajlı,sigaralı,mini etekli şekilde ortalarda dolaşması ne zamandan beri mükemmel bişi oldu?Okullarda ne zamandır kızların saçlarını toplaması mecburiyeti ortadan kalkmış durumda da haberim yok?Neden bu kadar cinsellik düşkünü,erkek bağımlısı ve ağzı bozuk oldular?Bu frapanlık ve çok bilmişlik,"Ununu eleyip,eleğini asma" durumu ne zaman hasıl oldu üzerlerine?Ne zamandır bu kadar kirli çıkılar?
Hiçbirinin cevabını bilmiyorum.
Biz lisedeyken-ki burada 5 6 yıllık kısa bi zamandan bahsediyorum-böyle değildik,olamazdık da.Lüzum da görmezdik.Biz her şeyi zamanında yaşadık,iyi ki de öyle olmuş.
Ha onu bunu bırak,resmen böyle kepaze programlar yüzünden gencecik kızlar kocakarılara döndü.Lanet gitsin!Neymiş 80lik nine kazanmışmış.Önemli olan 80lik ninenin kazanması değil,19luk kızlara 44 gibi durduğu için "Mükemmelsin" demenin absürdlüğü.
Neyse ki bitti de kurtulduk.

P.S:İşte bu da Zeynepciimin bana ördüğü kazak.Mağazada gördük,modelini aldık,Zeynep ve şahane annesi Hülya ablacım,el birliğiyle yaptılar.Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum,yüz yıllık formam olur artık hahahaha:)

2 yorum:

  1. Böyle pasta yapmayı babam nerden öğrendi? Off ne çok soru sordun da hayıflanıp durdun, ama tespitlerinde haklısın :)
    Bu arada saçlar da çok kısa olmamış gayet şukela :P
    Yeni yılınız kutlu, mutlu, huzurlu, sağlıklı, paralı ve gönlünüzden ne nasıl geçiyorsa o şekilde olsun :)))
    Saygılar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Hahahaha o soruyu hızımı alamayıp sormama beş kala tuttum kendimi:)
    saçlarım çok kısa değil demiştim,teşekkür ediyorum:)
    senin de yeni yılını şimdiden kutluyorum,Allah ne dilersen gönlüne göre versin inşallah,sevgiler saygılar benden:)

    YanıtlaSil